Tarieven 2023
 
Om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag dien je gebruik te maken van een gediplomeerde gastouder welke is aangesloten bij een erkend gastouderbureau. De tarieven voor gastouderopvang liggen gemiddeld 20% lager dan bij een andere vorm van kinderopvang. Je betaalt hierbij een deel aan de gastouder een een deel aan het gastouderbureau.
 
De Hout werkt samen met een aantal erkend en gediplomeerde gastouders welke alle hun eigen uurtarief bepalen. Over het algemeen liggen de uurtarieven van de gastouder tussen de € 7,50 en € 10,00.
 
Inbegrepen:
Broodmaaltijden
Limonade
Verantwoorde snacks
Knutselmateriaal
 
Niet inbegrepen:
Babyvoeding tot 1 jaar
Speciale voeding
Luiers en luierdoekjes
Warme maaltijd
 
LET OP!
Gastouders die ingeschreven staan als zelfstandig ondernemer bepalen hun eigen uurtarief en mogen hun eigen beleid voeren wat betreft opzegtermijn, proeftijd en doorbetalen van feestdagen.
 
Naast de gastoudervergoeding betaal je voor de bemiddeling en begeleiding van de opvang van je kind(eren) ook een deel bureaukosten. De hoogte van de bureaukosten is afhankelijk van het aantal opvang-uren per maand. 
 
Kinderopvangtoeslag:
Indien je opvang afneemt via Gastouderbureau De Hout, en je voldoet aan de voorwaarden, dan kom je in aanmerking voor maandelijkse tegemoetkoming vanuit de Belastingdienst Toeslagen voor de opvang van je kind(eren). 
Over het gemiddelde uurtarief (uurtarief gastouder + bureau) krijg je maximaal € 7,24 (2024) per kind per uur aan kinderopvangtoeslag terug van de Belastingdienst Toeslagen.
Neem voor een geheel vrijblijvende offerte contact met mij op via esmaraldabuschman@gmail.com
 
Heb je al een gastouder of vraagouders en wil je overstappen naar De Hout? Dat kan natuurlijk ook! Ik maak graag een offerte op maat.